Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Radionica s poslodavcima u Zagrebu

08.05.2014.

Pod aktivnošću 1.1.6 u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, 6. svibnja 2014. organizirana je radionica s poslodavcima .
 

Cilj radionice u Zagrebačkoj županiji je dobivanje preporuka o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa potrebama tržišta rada.
Na radionici je sudjelovalo 5 nastavnika drvne tehnologije na Šumarkom fakultetu, 1 predstavnik Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, 1 predstavnik Drvodjeljske škole iz Zagreba,1 predstavnik Ministarstva poljoprivrede, 7 predstavnika poslodavaca u sektoru drvne industrije, 1 predstavnik partnera iz Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije i 1 predstavnik Hrvatske gospodarske komore, te 1 predstavnik Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Tvrtke koje su sudjelovale na radionici u Zagrebu su sljedeće: Drvodjelac – Ivanec d.o.o, Sedaplus, Henkel Croatia d.o.o, Hilding Anders d.o.o. Prelog, Aquaestil plus d.o.o, Indeco dizajn d.o.o i Hoblić d.o.o..
U prvom dijelu radionice voditelj projekta doc. dr.sc. Goran Mihulja održao je govor dobrodošlice. Prof.dr.sc. Vlatka Jirouš – Rajković upoznala je poslodavce s projektom, osnovama i zakonom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO). Nakon detaljnog predstavljanja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, prof. dr. sc. JelenaTrajković predstavila je glavne elemente projekta: trajanje projekta, ukupni proračun projekta, mjesto, partneri, suradnici, ciljne skupine, aktivnosti, očekivani rezultati i dugoročne koristi od projekta.
U drugom dijelu radionice izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović predstavila je anketu o standard zanimanja kao službeni obrazac od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i Mirovinske skrbi i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Nakon kratkog upoznavanja poslodavaca s anketom izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović zamolila ih je da ju i ispune kako bi prikupili informacije i preporuke o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa prema potrebama tržišta rada. Na kraju same radionice s poslodavcima se raspravljalo o mogućnostima bolje zapošljivosti inženjera drvne tehnologije.

 

Fotogalerija