Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Radionica s poslodavcima u Vukovarsko - srijemskoj županiji

28.03.2014.

26. ožujka 2014. U Vukovarsko – srijemskoj županiji, pod aktivnošću 1.1.6. organizirana je radionica s poslodavcima u Hotelu Villa Lenije, u Vinkovcima.

Cilj radionice u Vukovarsko – srijemskoj županiji je dobivanje preporuka o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa potrebama tržišta rada.
Na radionici je sudjelovalo 5 nastavnika drvne tehnologije Šumarkog fakulteta, 1 predstavnik partnera Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane, 13 predstavnika poslodavaca iz sektora drvne industrije Vukovarsko – srijemske i okolnih županija, 1 predstavnik Drvodjelske tehničke škole u Vinkovcima i 1 predstavnik drvnog klastera Vukovarsko-srijemskoj županije. Tvrtke koje su sudjelovale na radionici u Vinkovcima su sljedeće: Lignum produkt d.o.o. , Spačva d.d, Šiška d.o.o, Akord d.o.o., Conclamo d.o.o., Agencija za razvoj Hrast d.o.o, Špoljarec d.o.o, Hrast d.o.o, Carpinus d.o.o., Drvodjelska tehnička škola Vinkovci i Drvni klaster Vukovarsko-srijemskoj županiji.
U prvom dijelu radionice voditelj projekta doc. dr.sc. Goran Mihulja održao je govor dobrodošlice. Prof.dr.sc. Vlatka Jirouš – Rajković upoznala je poslodavce s projektom, osnovama i zakonom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO). Nakon detaljnog predstavljanja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, prof. dr. sc. JelenaTrajković predstavila je glavne elemente projekta: trajanje projekta, ukupni proračun projekta, mjesto, partneri, suradnici, ciljne skupine, aktivnosti, očekivani rezultati i dugoročne koristi od projekta. Prof. dr. sc. Vladimir Jambreković predstavio je sustav Osiguranja kvalitete Šumarskog fakulteta u europskom prostoru znanosti i visokog obrazovanja.
U drugom dijelu radionice izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović predstavila je anketu o standard zanimanja kao službeni obrazac od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Nakon kratkog upoznavanja s anketom izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović zamolila je poslodavce da ispune anketu kako bi prikupili informacije i preporuke o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa prema potrebama tržišta rada. Radionica je završila raspravom na temu kako poboljšati zapošljivost inženjera drvne tehnologije.
Drugi dan organiziran je posjet tvrtkama čiji predstavnici nisu bili u mogućnosti prisustvovati na radionica. Tvrtke koje su članovi projektnog tima i1 predstavnik partnera Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane posjetili i prikupili potrebne podatke su sljedeće: Ura d.o.o, ZE-LAK d.o.o, Dretvić i EFEKTIV u Vinkovcima, TVIN d.o.o. i ŠIŠARKA d.o.o. u Županji, INTERIJER-DRVOPANELI d.o.o. u Andrijaševcima, MALAGIĆ d.o.o. u Gunji i Furnir d.o.o. u Otoku.

Fotogalerija