Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Radionica s poslodavcima u Virovitičko - podravskoj županiji

02.04.2014.

31. ožujka 2014., pod aktivnošću 1.1.6., organizirana je 1. radionica s poslodavcima u Virovitičko – podravskoj županiji u Hotelu Višnjica, u Slatini.

Cilj prve radionice u Virovitičko – podravskoj županiji je dobivanje preporuka o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa potrebama tržišta rada.
Na radionici je sudjelovalo 5 nastavnika drvne tehnologije na Šumarkom fakultetu, 1 predstavnik partnera Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane 8 predstavnika poslodavaca u sektoru drvne industrije iz Virovitičko – podravske županije i 1 predstavnik tehničke škole u Virovitici . Tvrtke koje su sudjelovale na radionici u Slatini su sljedeće: Haas dom d.o.o. , Lignum d.o.o, Prima Commerce, Tehnohit-hr d.o.o., Ciprijanović d.o.o., Pilana Slavonski Hrast, Fochista Belišće d.o.o i Tehnička škola Virovitica.
U prvom dijelu radionice voditelj projekta doc. dr.sc. Goran Mihulja održao je govor dobrodošlice. Prof.dr.sc. Vlatka Jirouš – Rajković upoznala je poslodavce s projektom, osnovama i zakonom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO). Nakon detaljnog predstavljanja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, prof. dr. sc. Jelena Trajković predstavila je glavne elemente projekta: trajanje projekta, ukupni proračun projekta, mjesto, partneri, suradnici, ciljne skupine, aktivnosti, očekivani rezultati i dugoročne koristi od projekta. Prof. dr. sc. Vladimir Jambreković predstavio je sustav Osiguranja kvalitete Šumarskog fakulteta u europskom prostoru znanosti i visokog obrazovanja.
U drugom dijelu radionice izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović predstavila je anketu o standard zanimanja kao službeni obrazac od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Nakon kratkog upoznavanja poslodavaca s anketom izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović zamolila ih je da ju i ispune kako bi prikupili informacije i preporuke o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa prema potrebama tržišta rada. Na kraju same radionice s poslodavcima se raspravljalo o mogućnostima bolje zapošljivosti inženjera drvne tehnologije.
Drugi dan organiziran je posjet tvrtkama čiji predstavnici nisu bili u mogućnosti prisustvovati na radionici. Članovi projektnog tima i 1 predstavnik partnera Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane posjetili su tvrtke kako bi prikupili potrebne podatke: Tvrtke koje su posijetili su: Tvin d.o.o. u Virovitici, Pan parket d.o.o. u Orahovici, KRONOSPAN CRO d.o.o. u Bjelovaru , DI ČAZMA d.o.o. u Bjelovaru , Prerada drva obrt Unger u Bjelovaru, Drvene konstrukcije d.o.o. u Voćinu, Divas d.o.o. u Voćinu, AMS Biomasa d.o.o. u Virovitici.

Fotogalerija