Europska unija
“Ulaganje u budućnost”

Radionica s poslodavcima u Ličko - senjskoj županiji

11.04.2014.

Pod aktivnošću 1.1.6. u Ličko – senjskoj županiji 09. travnja 2014. organizirana je radionica s poslodavcima u Hotelu Zvonimir, u Otočcu.

Cilj radionice u Ličko – senjskoj županiji je dobivanje preporuka o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa potrebama tržišta rada.
Na radionici je sudjelovalo 5 nastavnika drvne tehnologije na Šumarkom fakultetu, 1 predstavnik partnera Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane, 4 predstavnika poslodavaca u sektoru drvne industrije iz Ličko –senjske županije i 1 predstavnik Klastera drvoprerade Ličko – senjske županije. Tvrtke koje su sudjelovale na radionici u Otočcu su Kula – promet d.o.o., Calligaris d.o.o, Tim Commerce d.o.o., Ravna d.o.o.i 1 predstavnik Klastera drvo prerade Ličko–senjske županije.
U prvom dijelu radionice voditelj projekta doc. dr.sc. Goran Mihulja održao je govor dobrodošlice. Prof.dr.sc. Vlatka Jirouš – Rajković upoznala je poslodavce s projektom, osnovama i zakonom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO). Nakon detaljnog predstavljanja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, prof. dr. sc. Jelena Trajković predstavila je glavne elemente projekta: trajanje projekta, ukupni proračun projekta, mjesto, partneri, suradnici, ciljne skupine, aktivnosti, očekivani rezultati i dugoročne koristi od projekta. Prof. dr. sc. Vladimir Jambreković predstavio je sustav Osiguranja kvalitete na Šumarskom fakultetu u europskom prostoru znanosti i visokog obrazovanja.
U drugom dijelu radionice izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović predstavila je anketu o standardu zanimanja kao službeni obrazac od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Nakon kratkog upoznavanja poslodavaca s anketom izv. prof. dr. sc. Anka Ozana Čavlović zamolila ih je da ispune anketu kako bi prikupili informacije i preporuke o nužnim znanjima i vještinama stručnjaka drvne struke za prilagodbu postojećih studijskih programa prema potrebama tržišta rada. Na kraju same radionice s poslodavcima se raspravljalo o mogućnostima bolje zapošljivosti inženjera drvne tehnologije.
Drugi dan organiziran je posjet tvrtkama čiji predstavnici nisu bili u mogućnosti prisustvovati na radionici. Tvrtke, koje su članovi projektnog tima i 1 predstavnik partnera Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane posjetili i prikupili potrebne podatke su Pergament d.o.o. u Korenici, Drvene kuće Macola u Korenici i Viševica Komp u Perušiću.

Fotogalerija